Schoolstoelen voor kinderen met een beperking

Welkom op de site van kindermeubilair.nl waar u uitstekend terecht kunt voor schoolstoelen die bedoeld zijn voor kinderen met een beperking. Waarom wij u zo goed van dienst kunnen zijn is omdat wij maatwerk leveren en de meubels zelf maken. Niet alleen schoolstoelen vindt u in ons assortiment maar ook kunnen wij een bijpassende tafel geheel op gewenste maat maken. Graag verwijzen wij u naar de instructievideo die op de website is te vinden voor een betere impressie betreft het gebruikersgemak van de meubels. Hier kunt u zien waarom wij bepaalde functies hebben toegepast, hoe eenvoudig dit te bedienen is en om ervoor te kunnen zorgen dat elk kind op een prettige manier kan leren en knutselen.

Schoolstoelen

Wij zijn van mening dat elk kind op een comfortabele manier moet kunnen leren lezen en of schrijven, tekenen, knutselen enzovoorts en niet door hun beperking gedwongen worden om op te geven. Echter kan een kind door een beperking niet zomaar elke houding aannemen. Zij worden gehinderd door pijn of verlamming en dat haalt een groot plezier bij een kind weg als zij gedwongen moeten stoppen met een activiteit. Daarom hebben wij meubels ontwikkeld die op zo’n manier zijn aan te passen aan de houding van een kind. Zodat zij als elk ander kind gewoon op een prettige manier kunnen blijven deelnemen aan de activiteiten op school of instelling.

Er zijn diverse keuze mogelijkheden in de volgende opties voor uw gewenste stoel:

 • Onderframe.
 • Kleur.
 • Zitting.
 • Armleggers.
 • Rugsteun.
 • Voetensteun.

Diverse soorten tafels

Net als de ruime keuze in schoolstoelen kunt u ook uitstekend terecht voor diverse soorten tafels. Denk hierbij aan een kind dat slecht ziet en in een rolstoel zit. Door de speciaal ontworpen tafel hebben wij de mogelijkheid toegepast om het tafelblad op te klappen zodat het kind niet helemaal voorovergebogen aan tafel zit. Maar het tafelblad dit eigenlijk voor het kind doet. Tevens bieden wij naast de schoolstoelen en tafels ook dergelijke andere hulpmiddelen:

 • Verzorgingstafel.
 • Loop hulp.
 • Sta hulp.

Wat dacht u van een speeltafel voor kinderen met een beperking? Ook hier hebben wij een goed ontwerp voor bedacht die erg functioneel is. De speeltafel voor kinderen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten is natuurlijk een super idee voor hen! Elk kind wil natuurlijk even zorgeloos kunnen spelen met water en of zand. Omdat wij de tafel met een juiste hoogte hebben ontwikkelt waarbij het eenvoudig is om met een rolstoel of aangepaste stoel aan te kunnen zitten, hoeft het kind tijdens het spelen niet te worden gehinderd omdat de houding voor hen verkeerd is. Hierdoor kunnen zij langer genieten van het spelen doordat wij hebben nagedacht over comfort. Op deze manier kunnen zij zorgeloos spelen en genieten wat natuurlijk net als ieder ander kind gewoon moet kunnen.

Er zijn diverse opties waar u uit kunt kiezen, net als bij de schoolstoelen, betreft de onderdelen en uiterlijk van de tafel namelijk:

 • Blad hoek.
 • Tafel frame.
 • Ladenblok.
 • Tafelbladen.
 • Buik uitsparing.
 • Kleur.

Kortom, wij bieden diversiteit, kwaliteit en comfort. U kunt een lange levensduur van de meubels verachten en dit alles voor een aantrekkelijke prijs. Wij hebben al diverse scholen en instelling kunnen verblijden met de unieke meubels die wij maken. Zowel de verstelbare stoelen als de tafels die wij voor u op maat maken, kunnen worden voorzien van een onderstel op wielen. De stoel kan worden voorzien van een eenvoudig bedienbare rem die zowel links als rechts kan worden bevestigd. De mogelijkheden die wij u bieden als het gaat om het maken van een passend meubelstuk voor kinderen, zijn zeer divers en daardoor hebben wij al een flink aantal scholen en instellingen blij kunnen maken. Bovenal de kinderen natuurlijk die door hun beperking op een prettige manier kunnen zitten om te gaan leren of spelen.

Schoolstoelen op maat

Bekijk ons aanbod
Sophie uitgebreid
Maturus schoolstoelen

Contact opnemen

Graag geven wij u een passend advies bij het maken van een keuze in schoolstoelen of in de verstelbare tafel. Wij leveren maatwerk en hierdoor kunt u zorgeloos ervan op aan dat het meubel een uitstekende functie zal gaan bieden. Uiteraard kunt u ook gewoon contact met ons opnemen zodat wij een nadere toelichting kunnen geven. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer dat u op de website kunt vinden. Of laat uw gegevens achter op de contactpagina. Wij nemen dan spoedig contact met u op om u direct van dienst te kunnen zijn.

Schoolstoelen op maat laten maken?

Bekijk ons aanbod